top of page

Solidariteitsmaaltijd 2023

doel 2023

Landbouw voor vrouwen in Afrika

In Kenia raken mensen door de extreme droogte en grote armoede in grote problemen: het vee sterft door watergebrek en vrijwel alle oogsten mislukken. Soms raken dorpsgemeenschappen op drift en gaan ze op zoek naar een betere plek om te wonen. Maar de meesten kunnen nergens naartoe. Daarom gaat stichting MOV Eindhoven met steun van de Vastenactie en de MOV organisatie in Nuenen,  een landbouwprogramma opzetten om de inwoners van het noordoostelijke dorp Kombola een betere toekomst te geven.

Maak een verschil

Wat we willen gaan leveren is een pomp voor de water-voorziening, een watertank plus leidingen, zaden, pesticiden, training en begeleiding en landbouw- gereedschap. Ook komen er (fruit)bomen bij de hutten van de deelnemende vrouwen en bij de plaatselijke basisschool, waar de kinderen les krijgen over vegetatie en klimaat.

 


Voedselzekerheid en inkomen

In eerste instantie zullen circa 15 gezinnen, dat zijn minstens honderd bewoners erbij worden betrokken. Als het project goed loopt, leert de ervaring dat zich meer gezinnen aansluiten die ook kunnen gaan profiteren van meer voedselzekerheid. De oogsten zijn in eerste instantie bedoeld voor eigen gebruik, al is bij eerdere projecten gebleken dat er ook voldoende geproduceerd kan worden om op de lokale markt te verkopen. Met de inkomsten uit de verkoop van tomaten, uien, mais, bonen en allerlei soorten fruit zullen gezinnen in staat zijn hun levensstandaard te verbeteren. En wordt het ook weer mogelijk dat de kinderen naar school kunnen.

De maaltijd

P3180167.JPG

 

De solidariteitsmaaltijd

Op 10 maart is het eindelijk weer zover. We houden dan weer de bekende en altijd gewaardeerde solidariteitsmaaltijd. Eten voor het goede doel! Op die dag wordt het kerkelijk centrum de Regenboog omgetoverd tot een grote eetgelegenheid waar zo’n 150 mensen vanaf 18.00 uur kunnen genieten van een heerlijke, eenvoudige, Afrikaans georiënteerde maaltijd. De maaltijd wordt georganiseerd door de werkgroepen ontwikkelingssamenwerking van de kerken in Nuenen in samenwerking met onze dorpsgenoot Greet de Bruijn. Zij is verbonden aan de stichting MOV Eindhoven.

Voor deze stichting halen we geld op met als doel om vrouwen in Kenya de mogelijkheid te geven om zelf hun inkomen te genereren door hen te ondersteunen bij landbouwprojecten. De stichting werkt samen met een partnerorganisatie ter plaatse.

 

Komt u ook op 10 maart 2023?

Eet u ook mee voor het goede doel?

Aanmelden

Aanmelden

U kunt dit fantastische project ondersteunen door mee te doen aan deze maaltijd.

U bent van harte welkom op 10 maart vanaf 18 uur in de Regenboog, Sportlaan 5 te Nuenen.

U kunt zich opgeven via info@solidariteitsmaaltijd.nl

Graag vermelden naam, aantal personen en eventueel voorkeur voor vegetarisch.

Kosten: 10 euro contant per persoon. Een aanvullende donatie wordt zeer gewaardeerd. Betaling op de avond zelf. Nadat u zich heeft opgegeven, ontvangt u een bevestiging van uw deelname per e-mail.

bottom of page